Verse1Bi güne daha el salladım,giden gittiVe o günün şahitleride gayıba karıştıBen düşünmek işin içinden çıkamadm heeçBir düş kurdum bin düşündüm düştüm ben!Düştüğüm rüküş düşlerden düşe düşe bi hal oldum ben!Var gücümle savaşıp çatışmaktayım.Yabancılık çekerek alışmaktayımİşte onlar yaban insanlarİşte onlar meyvelerime sapanla taş atanlarAğızları lahım filleri kahverengiBulunamaz Sago'nun dengiBeni anlaman için gerek biraz bilgiİlim ilim demek kendini bilmek demekHayat demek değildir sabah,öğle,akşam yemek yemekBilekle gelen emekten yemekse hüner demekBunun için savaş gerek !NakaratHep taarruz varHep zarar muharrebelerime katıl bak,Kolaymı,zormu hayatımUmmadığım taşlar başımı yararBudur maruzatımEy zaat-ı pakım süphaniyem ilhamına muhtacımDayanmak davranmaktan zorVerse2Son sözün yetmeyeceği yer mahşerHaylazlık eden şaşar beşer takıntılarını eşerYaptıklarını eker ve kaderle yanyana ekip biçerİnsan hiç bi zaman tek değildirAyakkabılarını istikametime çevir ki yürüdüğün yollar doğru olsunKi isabet edesin ki isabetsiz giden öylece giderYolu bitmezki giderde gider giderlerHaydi başlasın cefa bu şarkıyla ödenir vefaAzla gerekir ittifak yoklukla sürer dermiş sefaGünde kaç kez görevini edersin ifa'a Ruha gerek şifaaaAh bu ruhum yordu içimdeki esefVe tenimde açtığı çiçek gibi sedefHüzün kabuğu içine çekiliverdi keş'ef!Dışarıda karanlık içimde gizli pertev!NakaratHep taarruz varHep zarar muharrebelerime katıl bak,Kolaymı,zormu hayatımUmmadığım taşlar başımı yararBudur maruzatımEy zaat-ı pakım süphaniyem ilhamına muhtacımDayanmak davranmaktan zor